Sayfalar

18 Ağustos 2011 Perşembe

Küçük Hollywood Maskotu, İkoncan Suri!



Hollywood’un gözde çiftlerinden Katie Holmes-Tom Cruise çiftinin kızları Suri kıyafetleri ile bir çocuktan ziyade adeta küçük bir kadın imajı çiziyor. Holmes kızı Suri’nin kıyafetlerini kimseye ihtiyaç duymaksızın kendisinin seçtiğini ve söz geçiremediklerinden yakınıyormuş. Ne tuhaf değil mi? Sonuç itibariyle o çocuğa o kıyafetleri alan sensin. Küçük yaşta bir kızın böyle “kadın gibi” giyinmesi ve o topuklu ayakkabılar üzerinde yürümeye çalışması trajikomik bi durum.

Bazı uzmanlar çocuğun bu yaşlarda kıyafetlerini kendinin seçmesinin kişiliğine olumlu etki edeceği görüşündeler. Bu fikre katılıyorum. Lakin, burada ailenin minik kızlarından bir “minik Hollywood ikoncanı” yaratma durumu var. O sebeple Suri’nin kendi kararları ile o kıyafetleri seçtiğini açıkçası düşünmüyorum. Resmen gündemde kalmak için çocuklarını medya’ya meze ediyor, bundan da bi nebze olsun pişmanlık duymuyorlar. 

Bu çocuğun çok değil 15-16 yaşlarına geldiğinde nasıl sorunlu bir çocuk olacağını tahmin etmek açıkçası çokta zor değil. Benim düşüncem bir on sene kadar sonra Suri’nin skandallarla Paris Hilton’un tahtına aday olacağı yönünde...


En az bunun kadar vahim olan bir durum daha var ki; o da insanların Suri’nin şu haline bakıp “benim kızımda böyle olsa keşke” diyerek ne kadar şirin, tatlı ve güzel olduğunu söyleyip (–ki bence en az Holmes-Cruise çifti kadar hasta beyinli insanlar bunlar(!) bu duruma alkış tutarak, aynı zihin yapısına sahip olduklarını göstermeleri. Yineliyorum bu şirinlikten ziyade genç bir kadının minyatürize edilmiş hali. Ayrıca güzellikten ziyade korkutucu, endişe yaratıcı bir durum var ortada! Çocuk, çocuk gibi giyinmeli. Öyle davranmalı. Yoksa ileride hayatında çok büyük sıkıntılar yaşar. Bu örneği sadece Hollywood’la sınırlandırmamak gerek aslında zira insanlar 10-12 yaşlarındaki kızlarına röfle, gölge yaptırıyor. Yetişkin gibi makyaj yapmasına izin veriyor. Kendimi hatırlıyorum da; ilk makyajımı 19 yaşında yapmıştım. Suratıma sürdüğüm ilk allıksa geçen yıl bir arkadaşımın ısrarı üzerine kendisinin yüzüme uygulamasıyla olmuştu...

Unutmayın. Çocuklar anne babalarının aynasıdırlar ve kendilerine öncelikle bizleri örnek alırlar. Çocuklarımızın kişiliklerinin yeni yeni şekillenmeye başladığı bu dönemde ruhen ve bedenen sağlam bir nesil istiyorsak; neyin ne zaman doğru, ne zaman yanlış olduğunu onlara bizzat göstermeli. Yardımcı olmalıyız.


Hiç yorum yok: